O mnie
Jestem absolwentką Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie i Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Posiadam tytuł certyfikowanego specjalisty SOIT (przyjaznego insulinoopornym). Stale poszerzam swoją wiedzę uczestnicząc w licznych konferencjach i szkoleniach. Prowadząc Pacjentów opieram się na aktualnych zaleceniach i publikacjach naukowych.
Specjalizuję się w dietoterapii osób z licznymi zaburzeniami i jednostkami chorobowymi: nadwaga, otyłość, choroby tarczycy, zaburzenia gospodarki węglowodanowej (m.in. insulinooporność), anemia, dyslipidemie, choroby układu krążenia, choroby autoimmunologiczne, a także w układaniu jadłospisów w nietolerancjach i alergiach pokarmowych oraz dietach wegetariańskich i wegańskich. Współpracuję z osobami z nieprawidłowymi relacjami z jedzeniem czy po wielokrotnych nieudanych próbach odchudzania.
Nie podejmuję współpracy z dziećmi, zawodowymi sportowcami, osobami ze schorzeniami nerek, dną moczanową, z cukrzycą typu I, pacjentami onkologicznymi oraz ze zdiagnozowaną anoreksją, bulimią.
We współpracy dietetycznej kładę nacisk na holistyczne i indywidualne podejście do pacjenta. Poza aspektem żywieniowym zwracam uwagę na czynniki takie jak aktywność, sen, regeneracja czy prawidłowa relacja z jedzeniem. Pokazuję, że zdrowa dieta nie jest czymś trudnym i skomplikowanym, a każdy jadłospis powinien być jak najlepiej dopasowany do Pacjenta pod względem stanu zdrowia, trybu pracy, zasobów czasowych czy preferencji żywieniowych.